Честит Бабинден!На 21 януари по стар стил отбелязваме Бабинден – един от големите народни женски празници, посветен на „бабите” – жените, които са помагали в миналото при раждането. От 1951 година датата е обявена за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите.

Празничния Бабинден отбелязва Отделение по акушерство и гинекология при МБАЛ „Свети Николай Чудотворец” Лом.

" УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е удоволствие, от името на ръководството и лично от мое име, да Ви поздравя с днешния свят празник – Денят на родилната помощ.

Бабинден винаги посрещаме с надежда и радост, с вяра и любов. Празник, на който общество ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита приноса на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България.
На този ден изразявам своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно. Днешният ден ни напомня за нашата отговорност да държим в ръцете си новия живот, да вдъхваме увереност, когато семействата най – много се нуждаят.
Благословен да бъде вашият труд и най-благородната човешка кауза, на която неуморно го посвещавате. Нека дните ни бъдат озарени от повече детски усмивки, нека срещаме все повече щастливи родители."

                          Д-р ГЕОРГИ САВКОВ, 
                          УПРАВИТЕЛ


  • Сподели!

МБАЛ ЛОМ

Новини свързани с МБАЛ "Св. Николай Чудотворец"