Отделение по педиатрия

Отделението по педиатрия е с I-во ниво на компетентност, в съответствие с утвърдения медицински стандарт по „педиатрия“.

То разполага с диагностично-консултативен кабинет, намиращ се в Приемно – консултативен блок, където се извършват консултативните прегледи преди и след хоспитализация на пациентите. В отделението се осъществява 24-часова диагностика и прием.

Детско отделение се намира на етаж 2 в основния корпус на болницата и разполага с 15 легла. Отделението е изцяло ремонтирано, разделено в три сектора: кърмачески, детски вътрешен сектор и интензивен.

Стаите осигуряват комфорт за хоспитализираните деца и техните придружители, а просторният и изцяло ремонтиран Детски кът позволява престоят на децата да бъде по-лек и да премине с усмивка.

В отделението се извършва образни и функционални изследвания, както и диагностициране и лечение на най-честите заболявания при децата с акцент върху: детската пулмология, детска гастроентерология, детската нефрология.

 

Телефони за контакт:

Апаратура

-          централна кислородна инсталация;
-          уред за търсене на вени Sonar VIVA 500C;
-          аспирационна помпа NEW ASKIR 30;
-          спирометър MiniSpir Light;
-          възможност за използване на всички звена в Отделение по образна диагностика за конвенционални рентгенови изследвания, компютърно томографско изследване  с контраст.
Екип в отделението