Отделение по инфекциозни болести

Отделението по инфекциозни болести е с II-ро ниво на компетентност, в съответствие с утвърдения медицински стандарт по „инфекциозни болести“.

Предимство на отделението е самостоятелното му разположение в сграда, чиято база е изцяло ремонтирана, в непосредствена близост до основния корпус. Сградата на отделението разполага с два отделни входа: за постъпващи и изписани пациенти. Легловата база е от 13 легла, разпределени в 5 стаи. Обособени са три сектора: интензивен, хепатитен, ентероколитен.

Инфекциозно отделение разполага с диагностично-консултативен кабинет, намиращ се в Приемно–консултативен блок, където се извършват консултативните прегледи преди хоспитализация, вторични прегледи, противобясна имунизация.


През Септември 2020 година д-р Мая Бориславова и д-р Шакилла Нури Попал са обявени за почетни граждани на Лом, за отдадената им и безукорна работа по време на извънредното положение, свързано с борбата с вируса COVID-19, през пролетта на същата година.


Телефони за контакт:

Апаратура

-          централна кислородна инсталация;
-          апарат за неинвазивна вентилация  Philips BIPAP S/T;
-          апарат за електрокардиограма (ЕКГ) CONTEC ECG-600G;
-          възможност за използване на всички звена в Отделение по образна диагностика за конвенционални рентгенови изследвания, компютърно томографско изследване  с контраст.
Екип в отделението

Ваня Дончева

Старша медицинска сестра

Медицинска сестра

Ръководител на здравните грижи и преподавател по практика