Информация за издаване на Европейски цифров COVID-сертификатМногопрофилна болница за активно лечение „Св. Николай Чудотворец“ е свързана с НЗИС (Национална здравно-информационна система) и лечебното заведение има право да издава Европейски цифров COVID-сертификат, след негативен резултат от бърз антигенен тест.

Сертификата може да получите на място от Регистратура (Основен корпус, ет.1) или да изтеглите от сайта https://www.his.bg .

Валидността на сертификата за негативен бърз антигенен тест е 48 часа от вземането на пробата. Граждани заплащат само такса за вземането на пробата, която е в размер на 10 лв.

 

Работно време на Регистратура: 

от понеделник – до петък от 07:30ч. до 19:00ч. 

събота и неделя – от 07:30ч. до 19:00ч.  

Телефон за връзка: +359 971 60 051

 

МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ е официално вписана в Заповедта на Министъра на здравеопазването като акредитирана Лаборатория за извършване на тестове за коронавирус и потвърждаване на резултати като същите са валидни при пътувания извън страната.

Информация за Цифров COVID сертификат на ЕС: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_bg


  • Сподели!

МБАЛ ЛОМ

Новини свързани с МБАЛ "Св. Николай Чудотворец"